Aktualności Doradcy Smaku

  • odc.-2_owoce-morza-z-warzywami_1

    Mistrz Smaku poleca: Owoce morza z warzywami, odc. 2

    Idealne danie na wyjątkową kolację we dwoje? To bez wątpienia owoce morza w sosie pomidorowym z dodatkiem pysznych warzyw. Przygotowanie tej potrawy zajmie nam niewiele czasu, a sukces w postaci smacznego jedzenia mamy gwarantowany.

    Zobacz więcej
  • img_9649

    Jak przygotować risotto z pieczonej dyni? Zobacz video!

    To danie wywodzi się z północnych Włoch, ale obecnie serwowane jest w restauracjach na całym świecie. Risotto słynie z głębokiego smaku i kremowej konsystencji, którą uzyskuje się dzięki odpowiedniemu gotowaniu ryżu w bulionie i białym winie.

    Zobacz więcej
  • odc.-1_kotlety-mielone-z-platkami-owsianymi_6

    Mistrz Smaku poleca: Kotlety mielone z płatkami owsianymi, odc. 1

    Kotlety mielone z płatkami owsianymi to propozycja na dietetyczny obiad dla wszystkich, którzy skrupulatnie liczą kalorie, a jednocześnie marzą o smacznym posiłku. Płatki owsiane są znakomitą alternatywą dla mąki i w prosty sposób można z nich zrobić chrupiącą, złocistą panierkę.

    Zobacz więcej
  • mistrzsmaku_doradca-slajder

    Znamy zwycięzcę!

    Spośród pięciu wyłonionych przez jury finalistów wybraliście Mistrza Smaku! Tytuł ten oraz główną nagrodę o łącznej wysokości 100 000 złotych otrzymują Sylwia Ostrowska i jej szwagierka Agata. Serdecznie gratulujemy wygranej!

    Zobacz więcej
  • slajd1

    Nowy kulinarny program na antenie TVN i TTV!

    „Mistrz Smaku poleca” to program kulinarny emitowany na antenie telewizji TVN i TTV od 25 listopada 2017 roku. Prowadzącym jest Robert Sowa, juror akcji "Mistrz Smaku", który zainspirowany zgłoszonymi przez uczestników przepisami, stworzył nowe, interesujące dania.

    Zobacz więcej
  • img_9789

    Jak przygotować pikantne kotleciki z kurczaka? ZOBACZ VIDEO!

    Pikantne kotleciki można podać zarówno na obiad, jak i na kolację. Osoby, które wolą łagodniejsze smaki, mogą zamiast sosu chili użyć innego. Skosztujcie tego dania, a na pewno się nie rozczarujecie!

    Zobacz więcej
  • ds

    "Kuchenne rewolucje" w Brańsku

    Na Podlasiu leży mała miejscowość Brańsk, która znana jest ze swoich szczególnych walorów przyrodniczych, a także lokalnej kuchni, bazującej przede wszystkim na daniach z ziemniaka. To właśnie tam serwuje się pyszne kartacze, baby i kiszki ziemniaczane.

    Zobacz więcej
  • istock_000027850376medium

    Chrzan – must have na jesień i zimę

    Ostry i charakterystyczny chrzan ma wiele kulinarnych zastosowań – zarówno prosto ze słoika, jak i jako dodatek do różnych dań. Możemy go dodawać do wędlin, mięs i pieczeni, aby ożywić i urozmaicić ich smak. Łyżka chrzanu dodana do wszelkich sosów, dressingów, a także zup sprawi, że będą one bardziej wyraziste. Jesienią i zimą chrzan doskonale sprawdzi się w naszym menu, gdyż jest nie tylko smaczny, ale też rozgrzewający i zdrowy.

    Zobacz więcej
  • borowikowa2

    Jak zrobić aromatyczną zupę borowikową z makaronem? Zobacz video!

    Pyszna i aromatyczna zupa borowikowa z makaronem rozgrzeje nas w jesienne, chłodne już wieczory. Zobacz video i dowiedz się, jak przygotować smaczną zupę na bazie grzybów i warzywnego bulionu.

    Zobacz więcej
  • ds7_p36_tarta_z_porami_foto_krystianszczesny_0048

    Doradca Smaku VII: Tarta z porami i boczkiem, odc. 40

    Pewne produkty idealnie do siebie pasują. Bez wątpienia można to powiedzieć o wędzonym boczku i interesującym w smaku porze. Stanowią one pyszne i wyjątkowe połączenie. Z tymi składnikami Michel Moran przygotował wyśmienitą, wytrawną tartę, od której można się uzależnić!

    Zobacz więcej