Aktualności Doradcy Smaku

  • tartinki

    Doradca Smaku VII: Imprezowe tartinki, odc. 22

    Organizacja przyjęcia dla większości z nas oznacza wiele godzin spędzonych w kuchni, przez co wizyta gości kojarzy nam się z ogromem pracy do wykonania. Michel Moran zdradza przepis na pyszne i szybkie w przygotowaniu tartinki, które na pewno zasmakują Waszym bliskim.

    Zobacz więcej
  • doradca_kotleciki

    Doradca Smaku VII: Kotleciki jagnięce z pastą z bakłażana, odc. 21

    Chociaż jagnięcina nie gości często na naszych stołach, to warto ją wprowadzić do stałego jadłospisu. To jedno z najzdrowszych mięs dostępnych na rynku - bogate w białko oraz witaminy z grupy B. Jagnięcina jest wyjątkowo krucha i delikatna w smaku, dlatego tak wielu z nas zachwyca się nią na talerzu.

    Zobacz więcej
  • dix_0697

    Jak przyrządzić prawdziwe włoskie makarony?

    Kochamy włoską kuchnię. Takie przysmaki, jak pizza, pasta czy lasagne należą do ulubionych. Trudno znaleźć osobę, która ich nie lubi. Od czego jednak rozpocząć przygodę z włoską kuchnią? To proste - od makaronów! Są łatwe do przyrządzenia, jest mnóstwo możliwości ich przygotowania, a do tego są po prostu pyszne.

    Zobacz więcej
  • img_9666

    Jak zrobić zapiekankę makaronową z kurczakiem? Zobacz video!

    Szybka w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna - taka właśnie jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem. A wyjątkowo kremowy smak dania pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!

    Zobacz więcej
  • ds7_d2_odc5_pierszkurczaka_fot_maciejpiorko_mpp_4273

    Doradca Smaku VII: Pierś z kurczaka z konfiturą z czerwonej cebuli, odc. 20

    Kurczaka przyrządzam na różne sposoby - piekę w piekarniku, smażę na patelni lub gotuję z niego rosół. Zawsze pamiętam jednak, że smak potrawy to nie tylko dobrej jakości główny składnik - czyli w tym wypadku mięso, ale również odpowiednio dobrane przyprawy oraz dodatki.

    Zobacz więcej
  • nalesniki-biszkoptowe-z-suszona-zurawina_mini

    Światowy Dzień Uśmiechu. 5 zasad diety, która poprawia nastrój

    Rozdrażnienie, senność, napady złego humoru — nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak duży wpływ na nasze samopoczucie może mieć złe odżywianie. Już 6 października obchodzić będziemy Światowy Dzień Uśmiechu, warto więc z tej okazji zadbać o swoje samopoczucie dobrze dobraną dietą!

    Zobacz więcej
  • fotolia_66871497_s

    Olsztyński „Pirat” w Kuchennych rewolucjach

    Rodzinny biznes, w którym brak pomysłu na prowadzenie przyhotelowej restauracji. Do tego konflikt na linii ojciec – syn, który odbija się na prowadzeniu restauracji. To oznacza tylko jedno – na pomoc muszą przyjechać Kuchenne rewolucje.

    Zobacz więcej
  • ds7_d5_odc20_pikantnemuffiny_fot_maciejpiorko_mpp_6078

    Doradca Smaku VII: Pikantne muffiny z czekoladą, odc. 19

    Muffiny czy babeczki? Oto jest pytanie...:) Mogłoby się wydawać, że to ten sam wypiek - ale nic bardziej mylnego! Też tak macie, że najchętniej zjedlibyście wszystkie?

    Zobacz więcej
  • ds7_d4_odc17_pizzawege_fot_maciejpiorko_mpp_5784

    Doradca Smaku VII: Pizza wegetariańska, odc.18

    Pizza - uwielbiany na całym świecie włoski placek podbija również moją kuchnię. Lubię pizzę za to, że jest prosta w przyrządzeniu, a przy tym wychodzi wyśmienita w smaku. Zdradzę Wam mój sekret - najważniejsze w pizzy są dobra mąka i świeże składniki. Im mniej składników, tym lepiej - liczy się smak, a Włosi łączenie prostych smaków opanowali do perfekcji.

    Zobacz więcej
  • ds7_d4_odc15_comberzkrolika_fot_maciejpiorko_mpp_5539

    Doradca Smaku VII: Comber z królika z owocami leśnymi, odc. 17

    Na polskich stołach często króluje drób i wieprzowina, rzadziej natomiast jemy inne mięsa. A warto poszukać źródła z dobrym mięsem np. z królika, który idealnie zastąpi kurczaka. To białe i lekkostrawne mięso idealnie nadawać się będzie do dietetycznego menu, dla dzieci i niemowląt.

    Zobacz więcej