Aktualności Doradcy Smaku

  • dix_4672

    Przygotuj menu na Święta… pierogi!

    Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z moich ulubionych wigilijnych potraw. Najbardziej lubię je jeść, ale i przygotowanie sprawia mi ogromną przyjemność. Przyrządzenie farszu – jeśli nie zapomnimy o kilku podstawowych krokach – jest bardzo łatwe. Zrobienie ciasta i ulepienie kształtnych pierogów dla każdego wprawnego kucharza to rutyna. Jest nieco trudniej, jeśli pierogi robimy raz do roku – właśnie z okazji Wigilii. Jak sprawić, by tak ważny etap świątecznego menu przejść bezboleśnie? Poczytajcie!

    Zobacz więcej
  • beko-linia-natura

    Kuchenny mini-poradnik prezentowy

    Jeszcze parę lat temu dawanie w prezencie czegoś, co kojarzyło się z pracami domowymi, było swoistym faux-pas. O ile jednak sprzątanie nadal pozostaje tematem tabu – w końcu w Święta wszyscy mają go już dość – o tyle powszechnie panująca moda na samodzielne, zdrowe gotowanie sprawiła, że mały sprzęt gospodarstwa domowego stał się prezentem idealnym.

    Zobacz więcej
  • odc.-9-krewetki_1

    Mistrz Smaku poleca: Krewetki w sosie maślano-winnym, odc. 9

    Krewetki to przysmak, którym zachwyca się cały świat. Wyróżniają się charakterystycznym smakiem i idealnie komponują się z wyrazistymi dodatkami np. z czosnkiem lub z chili. A ten przepis na krewetki w sosie maślano-winnym z makaronem spaghetti bez wątpienia spodoba się nawet najbardziej wymagającym smakoszom.

    Zobacz więcej
  • odc.-8-piers-z-kurczaka

    Mistrz Smaku poleca: Kurczak nadziewany serem camembert, odc. 8

    Spodziewacie się gości i chcecie przygotować dla nich danie, które jest nie tylko pyszne, ale też znakomicie wygląda? Koniecznie spróbujcie przepisu zgłoszonego przez jednego z uczestników akcji "Mistrz Smaku" w wykonaniu Roberta Sowy!

    Zobacz więcej
  • ak_bna

    Już jest! Świąteczny numer E-Magazynu!

    Specjalnie dla Was przygotowaliśmy świąteczne wydanie e-magazynu. Znajdziecie w nim mnóstwo smacznych przepisów i kulinarnych inspiracji na Święta. Już teraz pobierz go bezpłatnie i rozczytaj się w pysznej lekturze!

    Zobacz więcej
  • img_9934

    Jak przygotować zupę rybną na Święta? Zobacz VIDEO!

    Cześć z nas nie wyobraża sobie Świąt bez klasycznej zupy rybnej - jest w końcu pyszna i pełna wyjątkowych aromatów. Ten przepis może Was zaskoczyć, ponieważ został wzbogacony o składniki, których raczej nie spotykamy w tradycyjnej recepturze.

    Zobacz więcej
  • razowe-kluski-z-makiem

    Święta Bożego Narodzenia w stylu fit

    Święta to czas radości, miłości, refleksji i… niebywałego łakomstwa. W te wyjątkowe dni przygotowujemy pyszne, świąteczne potrawy, często nie zwracając uwagi na ich kaloryczność. Z tego powodu jest to jeden z najtrudniejszych okresów dla osób dbających o linię. Jak ustrzec się przed dodatkowymi kilogramami spowodowanymi świątecznym łakomstwem?

    Zobacz więcej
  • odc.-7-duszona-karkowka_1

    Mistrz Smaku poleca: Duszona karkówka z cebulą i papryką, odc. 7

    Dobrze przygotowana karkówka to naprawdę pyszny rodzaj mięsa i idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przez to, że jest dość tłusta przepadają za nią szczególnie mężczyźni, jednak duszona karkówka może okazać się przysmakiem także kobiet i dzieci.

    Zobacz więcej
  • mistrzsmaku_doradca-800x600_2

    Gotuj z najlepszymi - książka kulinarna z akcji Mistrz Smaku już w sprzedaży!

    Od 6 grudnia dostępna jest sprzedaży książka kulinarna "Gotuj z najlepszymi – autorskie przepisy uczestników i jurorów akcji Mistrz Smaku". W publikacji zebrano 100 najlepszych przepisów, na które składają się autorskie propozycje jurorów – Roberta Sowy i Michela Moran oraz uczestników akcji.

    Zobacz więcej
  • odc.-6_tagliatelle-z-pieczonym-lososiem_1

    Mistrz smaku poleca: Tagliatelle z łososiem i warzywami, odc. 6

    Kochamy włoską kuchnię. Takie przysmaki, jak pizza, makarony czy gnocchi należą do naszych ulubionych dań. Trudno znaleźć osobę, która ich nie lubi. A przygodę z włoską kuchnią we własnej kuchni można rozpocząć od słynnego makaronu tagliatelle z warzywami.

    Zobacz więcej