Aktualności Doradcy Smaku

  • prymat0354_fit-800-600

    Jakie sałatki przygotować jesienią i zimą?

    Sałaty to często dodatek, o którego dobrą jakość jest trudno jesienną i zimową porą. W takim przypadku świetnym rozwiązaniem są miksy gotowych sałat, które będą dobrą bazą praktycznie do każdego zdrowego dodatku do obiadu. W okresach obniżonej odporności koniecznie zadbajmy o to, aby na nasze talerze trafiały warzywne sałatki.

    Zobacz więcej
  • img_9789

    Jak przygotować pikantne kotleciki z kurczaka? ZOBACZ VIDEO!

    Pikantne kotleciki można podać zarówno na obiad, jak i na kolację. Osoby, które wolą łagodniejsze smaki, mogą zamiast sosu chili użyć innego. Skosztujcie tego dania, a na pewno się nie rozczarujecie!

    Zobacz więcej
  • ds

    "Kuchenne rewolucje" w Brańsku

    Na Podlasiu leży mała miejscowość Brańsk, która znana jest ze swoich szczególnych walorów przyrodniczych, a także lokalnej kuchni, bazującej przede wszystkim na daniach z ziemniaka. To właśnie tam serwuje się pyszne kartacze, baby i kiszki ziemniaczane.

    Zobacz więcej
  • istock_000027850376medium

    Chrzan – must have na jesień i zimę

    Ostry i charakterystyczny chrzan ma wiele kulinarnych zastosowań – zarówno prosto ze słoika, jak i jako dodatek do różnych dań. Możemy go dodawać do wędlin, mięs i pieczeni, aby ożywić i urozmaicić ich smak. Łyżka chrzanu dodana do wszelkich sosów, dressingów, a także zup sprawi, że będą one bardziej wyraziste. Jesienią i zimą chrzan doskonale sprawdzi się w naszym menu, gdyż jest nie tylko smaczny, ale też rozgrzewający i zdrowy.

    Zobacz więcej
  • borowikowa2

    Jak zrobić aromatyczną zupę borowikową z makaronem? Zobacz video!

    Pyszna i aromatyczna zupa borowikowa z makaronem rozgrzeje nas w jesienne, chłodne już wieczory. Zobacz video i dowiedz się, jak przygotować smaczną zupę na bazie grzybów i warzywnego bulionu.

    Zobacz więcej
  • ds7_p36_tarta_z_porami_foto_krystianszczesny_0048

    Doradca Smaku VII: Tarta z porami i boczkiem, odc. 40

    Pewne produkty idealnie do siebie pasują. Bez wątpienia można to powiedzieć o wędzonym boczku i interesującym w smaku porze. Stanowią one pyszne i wyjątkowe połączenie. Z tymi składnikami Michel Moran przygotował wyśmienitą, wytrawną tartę, od której można się uzależnić!

    Zobacz więcej
  • fotolia_52117626_s

    "Kuchenne rewolucje" w Pabianicach

    Jadwiga przedwcześnie przeszła na emeryturę, bo do tego zmusiła ją sytuacja. A że nie wyobrażała sobie siedzenie w domu, wpadła na pomysł otworzenia baru "Niebo w gębie i na talerzu". Miało być tam serwowane domowe jedzenie. Jej życiowy partner, z pochodzenia Holender - Johan Paul, dla nie przeprowadził się do Polski. Wspólnie z Jadwigą zainwestował wszystkie swoje oszczędności w niewielki bar.

    Zobacz więcej
  • ds7_p38_tortilla_foto_krystianszczesny_0073

    Doradca Smaku VII: Tortilla na dwa sposoby, odc. 39

    Idealnie sprawdzi się jako przekąska na wieczór spędzony w gronie znajomych, a także może zastąpić tradycyjny obiad. Tortilla to proste i szybkie danie kuchni meksykańskiej, które pokochał cały świat. W dodatku można ją przyrządzić na tysiąc sposobów - w zależności od naszych upodobań smakowych.

    Zobacz więcej
  • mistrzsmaku_doradca-slajder

    Zagłosuj!

    Po kilku dniach burzliwych obrad jury wyłoniło finalistów akcji „Mistrz Smaku”. Grażyna Wolszczak, Daria Widawska, Robert Sowa i Michel Moran spośród wszystkich nadesłanych historii wybrali te, które według nich były najbardziej wzruszające i zachwycające.

    Zobacz więcej
  • ds7_p29_udka_z_kaczki_foto_krystianszczesny_0037

    Doradca Smaku VII: Udka z kaczki z kapustą i jabłkami, odc. 38

    Kaczkę najczęściej przygotowujemy na święta lub uroczyste okazje. Mówiąc wprost, ten rodzaj mięsa serwujemy w swoich domach zdecydowanie za rzadko. Jest w końcu pyszne i delikatne w smaku, bez wątpienia urozmaici nasze codzienne menu.

    Zobacz więcej