Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszeniczny Wpis Tygodnia

Pszeniczny Wpis Tygodnia

 

 

Za oryginalność i nietuzinkowość postanowiliśmy nagrodzić w tym tygodniu caralajnę. Zapewne niewielu z Was postanowiło zasiać na święta trawę pszeniczną, która – co ciekawe - jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Zatem, aby poznać więcej szczegółów dotyczących trawy pszenicznej zachęcamy do wejścia na stronę z tym właśnie wpisem. Caralajnie jeszcze raz gratulujemy pomysłowości!

 

 

 Fot. caralajna

 

 

 

Zachęcamy również do zapoznania się z innym wpisem tej użytkowniczki, dotyczącym „bakłażanowych zawijańców”. Wyjątkowo smakowite!

 

Wciąż przypominamy, że przesłane od Doradcy Smaku 1000 punktów może posłużyć wybraniu wymarzonej nagrody z naszego Katalogu. Co miesiąc macie szansę również otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

anemon 02.04.2012 20:00
Znam właściwości ziaren pszenicy i otrąb ale nie wiedziałam, że takie wartościowe są jej liście, i że w ogóle można je jeść. Dzięki za informację.
caralajna 02.04.2012 18:47
anemon, posiałam nasiona pszenicy, w doniczkach i z tych ziaren wyrasta trawa pszeniczna z której sporządza się soki na wiosnę, aby odżywić organizm głównie chlorofilem (krwiotwórczy i odtruwający).. czytałam w Internecie na ten temat i postanowiłam spróbować.. nie żałuję.
caralajna 02.04.2012 18:43
ojej, bardzo dziękuję, jutro chciałam zrobić sok.. opublikuję zdjęcie! ja naprawdę polecam tą trawkę do jedzenia, ma słodki smak i fajnie wygląda na kanapkach, a najbardziej rozbrajają mnie krople wody, które pojawiają się na końcach czubków, są urocze :)
anemon 02.04.2012 13:32
caralajna, gratuluję. Ja jak co roku posiałam rzeżuchę i owies. Przyznam się, że nie bardzo się znam i nie wiem co to jest, bo pierwszy raz zetknęłam się z okresleniem "trawa pszeniczna". "Trawa pszeniczna" tzn. posiałaś nasiona pszenicy, trawy czy jeszcze czegoś innego?
bietka 02.04.2012 11:36
my co roku siejemy pszenicę albo jęczmień, żeby Baranek Wielkanocny miał się na czym paść
IlonaAlbertos 02.04.2012 11:28
Gratulacje :)
Monika111 02.04.2012 11:26
Gratukacje! U mnie rzeżucha tylko,ale za rok... :)
BernadettaP 02.04.2012 11:25
Gratulacje :) Ja nalęże do tych "niewielu z Was", którzy oprócz rzerzuchy zasiali również pszeniczną trawę :)
IZABELA29 02.04.2012 11:22
ja posiałam rzeżuche , a to jest kolejny dobry pomysł do wykorzystania na przyszłośc, gratulacje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak