Pomysł Tygodnia: Nuggetsy

29.12.2011
Pomysł Tygodnia:  Nuggetsy

 

 

Ta przyprawa do kawałków piersi z kurczaka, przyrządzanych w smakowitej, złocistej otoczce zrobiła furorę na całym świecie. Doskonale o tym wiemy, dlatego Nuggetsy klasyczne lub pikantne Prymat możesz zaserwować także na swoim stole, podając je gościom z przeróżnymi dipami. Najlepiej smakują z frytkami i sałatką, ale można się nimi zajadać także solo, czy z ketchupem.

 

 

 

1

 

 

 

Do Nuggetsów proponujemy przygotować Salsę pomidorową z kolendrą, która z pewnością zdobędzie uznanie wszystkich sylwestrowych gości. Powodzenia :)!

 

 

 

2 

 

 

 

 

Salsa pomidorowa z kolendrą

 

Składniki:

3 pomidory concasse bez skóry i gniazd nasiennych

1 ząbek czosnku

200 ml pikantnego soku pomidorowego

sok z 1 cytryny

1 pęczek kolendry

1 czerwona cebula

8 łyżek oliwy z oliwek

2 średnie czerwone papryczki chili

sól, Pieprz czarny grubomielony Prymat do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pomidory pokroić w kostkę i włożyć do dużej szklanej misy. Dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, sok pomidorowy, posiekaną cebulę i kolendrę oraz oliwę z oliwek. Doprawić do smaku. Gotową salsę wstawić na chwilę do lodówki, aby aromaty dobrze się połączyły. Przed podaniem warto jeszcze raz spróbować salsę i w razie potrzeby ponownie doprawić.

 

 

 

3

 

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat