Cykl wielkanocny: SMAK- owy niezbędnik na świątecznym stole

20.04.2011
Cykl wielkanocny: SMAK- owy niezbędnik na świątecznym stole

 

SMAK przygotował ten ulubiony, wielkanocny dodatek w kilku rodzajach. A więc możemy wybierać  spośród oryginalnych smaków, które zapewnią różnorodność na naszym wielkanocnym stole. Oprócz tradycyjnego tartego chrzanu SMAK oferuje chrzan o smaku cytrynowym, żurawinowym, a także delikatny krem chrzanowy. Na wielkanocnym stole doskonale sprawdzi się również ćwikła z dodatkiem aromatycznego chrzanu.

 

Wyjątkowa receptura tartego chrzanu wyróżnia się intensywnym smakiem, dzięki czemu wzbogaca delikatne potrawy , nadając im wyrazistego charakteru.

Sekretem chrzanu o smaku cytrynowym  jest perfekcyjne połączenie ostrego smaku z delikatną nutą cytrynową.  To wyjątkowy dodatek dla wielbicieli oryginalnych połączeń kulinarnych.

Chrzan żurawinowy dzięki starannemu połączeniu wysokiej jakości chrzanu i słodko- kwaśnej nuty żurawiny doskonale pasuje do wszelkich  potraw tradycyjnej kuchni polskiej. Polecamy go zwłaszcza jako dodatek do mięs i wędlin.

 

Krem chrzanowy jest delikatny, a jednocześnie wyrazisty w smaku.Wyjątkowa, kremowa konsystencja z wyraźną nutą chrzanu stanowi doskonałe zwieńczenie smaku domowych wędlin, sałatek oraz past kanapkowych

 

Delikatny smak słodkich buraków w połączeniu z ostrym chrzanem to nasz sprawdzony przepis na jeden z najpopularniejszych dodatków w kuchni polskiej. Ćwikła z chrzanem doskonale pasuje do wszelkich wędlin i dań mięsnych podkreślając tym samym ich wspaniały smak.

 

 

Dla poszukujących nowych i oryginalnych przystawek wielkanocnych  z chrzanem proponujemy smakowite roladki. Jest w nich wszystko to, co najlepsze; wędzony indyk, chrzan tarty  i jajka, a do tego szlachetne rydze w zalewie miodowej.

Przepis znajdziecie TUTAJ

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

21.04.2011 14:42
Jak dla mnie to żurawinowy jest najlepszy
prymat