Smak Tygodnia- Grecka sałatka

29.03.2011
Smak Tygodnia- Grecka sałatka

 

 

Jednym ze składników, będących niezaprzeczalnym fundamentem greckiej kuchni  jest  oliwa z oliwek, bez niej Grecy nie wyobrażają sobie smażenia, przygotowywania sosów,  sałatek oraz większości narodowych potraw. Drugim filarem kuchni greckiej jest wyborne wino. Innym lubianym przez Greków alkoholem jest ouso me mese – ouzo, który doprawiają anyżem i koprem. O walorach kuchni greckiej można rozpisywać się bez końca, ale najlepiej rozsmakować się w  niej osobiście.  W tym celu najlepiej udać się w kulinarną podróż albo wprowadzić element greckiej kuchni do naszego menu.  Chcąc przybliżyć Wam klimat jednej z najlepszych kuchni świata SMAK proponuje wyśmienitą Sałatkę grecką.  Cienko pokrojone plasterki chrupiących ogórków, słodka w smaku marchew oraz aromatyczna cebula i papryka stanowią kwintesencję tej doskonałej  sałatki. Jest to doskonały dodatek zarówno do  codziennego obiadu, jak i odświętnego dania. Odpowiednie proporcje warzyw, przypraw i zalewy nadają Sałatce greckiej wyjątkowego smaku i aromatu.

Udostepnij:

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Natalia42

30.03.2011 13:19
mniam mniam:)

bejciu24

30.03.2011 10:25
Lubię marynowane sałatki

Jolanta_P-S

29.03.2011 20:05
Lubię takie, dlatego robię tego typu przetwory.

IZABELA29

29.03.2011 19:44
lubię takie ...
prymat