Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39

09.05.2018
Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39

Idealne na drobną przekąskę w ciągu dnia, drugie śniadanie do pracy czy szkoły - chrupiące cebulaki, tym razem z cebulą i cukinią. Cebula o nietypowym, słodkawym smaku, przełamie mocny smak rukoli. 

Jakie jeszcze nadzienie moglibyście dodać do tego rodzaju ciasta wytrawnego?

Oglądajcie program jeszcze tylko jutro - to już ostatni odcinek "Doradca Smaku" w tym sezonie. 

 

 

Chrupiące cebulaki z twarogiem

Ilość osób: 6

Składniki:

  • 6–8 cebuli
  • olej do smażenia
  • 1 cukinia
  • 500 g twarogu półtłustego klinek Mazurski Smak
  • ½ kg mąki pszennej + do wałkowania ciasta
  • 250 g masła Łaciate
  • oliwa do dekoracji
  • garść rukoli do dekoracji
  • do smaku: Kminek cały, Sól morska, Pieprz czarny, Papryka słodka mielona, Majeranek suszony Prymat

 

PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rogue65

10.05.2018 16:34
Czy można zastąpić zwykła mąkę np. Żytnią, kokosową albo ryżową ?

Bożena Matuszczyk

09.05.2018 21:54
To nie miało być tu wpisane tylko w TOP CHEF.)

Bożena Matuszczyk

09.05.2018 21:50
Pani Ewa wygląda czarująco ,super wyszło z tą kapustą;)

Bożena Matuszczyk

09.05.2018 21:46
Bardzo smaczne i kuszące cebulaczki.;)

bietka

09.05.2018 20:35
Bardzo smaczne cebulaczki : )

Polecane przepisy

prymat