Doradca Smaku VIII: Szaszłyki w domowym sosie barbecue, odc. 38

08.05.2018
Doradca Smaku VIII: Szaszłyki w domowym sosie barbecue, odc. 38

Szaszłyki idealnie sprawdzą się na grilla. Gotowe, pokrojone kawałki warzyw i mięsa nabite na patyk, idealnie nadają się do jedzenia w palcach. Można przygotować przeróżne kombinacje, od łączenia różnych rodzajów mięs i warzyw, po owoce i sery pleśniowe. Sprawdźcie jaki przepis proponuje Michel Moran w programie Doradca Smaku.

 

 

Szaszłyki w domowym sosie barbecue

Liczba osób: 2–3

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 szalotki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • 2 pomidory bez skóry
  • 1 zielona papryka
  • 200 g boczku
  • 3 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki Musztardy miodowej Prymat
  • ok. 50 ml białego wina wytrawnego
  • ok. 50 ml octu balsamicznego
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • mieszanka sałat do dekoracji
  • do smaku: Tymianek suszony, Pieprz czarny ziarnisty, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

 PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

 

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

09.05.2018 11:01
Bardzo lubię szaszłyki z grilla : )

Bożena Matuszczyk

09.05.2018 10:39
Super przepis na smakowite szaszłyki;)

Polecane przepisy

prymat