Doradca Smaku VIII: Maślankowe racuchy, odc. 37

07.05.2018
Doradca Smaku VIII: Maślankowe racuchy, odc. 37

Jabłka w cieście, czy puszyste racuchy. My, Polacy uwielbiamy wszelkiego rodzaju smażone placki. Warzywne, owocowe, z ciasta, maślankowe. Maślankowe racuchy to dobry pomysł na śniadanie, deser czy podwieczorek dla dzieci. Można je podawać z wszelkiego rodzaju sosami, owocami czy marmoladą. A Wy jakie racuchy lubicie najbardziej? 

 

Oglądajcie "Doradcę Smaku" o godz. 20.10 od poniedziałku do czwartku na antenie TVN.

 

 

Maślankowe racuchy

Liczba osób: 2−3

Składniki:

  • 215 g mąki pszennej
  • 15 g świeżych drożdży
  • 5 łyżek ciepłego mleka
  • 200 ml naturalnej maślanki Mrągowskiej
  • 100 g naturalnego serka śmietankowego Łaciate
  • 1 jajko
  • cytryna
  • 2 pomarańcze
  • 1 łyżeczka masła
  • 200 ml oleju do smażenia
  • 3 łyżeczki cukru pudru do pomarańczy + do dekoracji
  • świeża mięta do dekoracji
  • do smaku: Cukier z prawdziwą wanilią, Cynamon mielony, Chilli pieprz cayenne Prymat

 

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

08.05.2018 00:51
Pyszne i kuszące racuchy;)

Polecane przepisy

prymat