Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30

24.04.2018
Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30

 

Krem brûlée zwykle kojarzy nam się ze słodkim deserem. A czy pomyślelibyście, że można go przygotować na słono?

Każdy z Was, gdy myśli o kremie brûlée to przychodzi mu na myśl wyjątkowo kremowy i słodki deser. Nie tym razem – tym razem powstał wyjątkowo oryginalny lunch. Kremowa konsystencja, wytrawny smak parmezanu i pomidorów suszonych w połączeniu z niezastąpionym w tym daniu majerankiem dadzą wyśmienity efekt. Całość wykończona klasycznie skarmelizowanym cukrem. W połączeniu ze świeżą, wiosenną sałatką będzie przepysznie. Koniczeni spróbujcie takiego połączenia!

 

 

Składniki:

  •         500 ml śmietanki 30%
  •         50 g tartego parmezanu
  •         2 jajka
  •         50 g naturalnego serka śmietankowego
  •         5-6 kawałków Suszonych pomidorów Smak
  •         2-3 duże liście sałaty rzymskiej
  •         1-2 rzodkiewki
  •         5 pomidorów koktajlowych
  •         2 garści roszponki
  •         2 łyżki cukru brązowego
  •         do smaku: Majeranek suszony, Sól morska Prymat

Sos vinaigrette:

  •         4 łyżki oliwy z oliwek
  •         2 łyżki octu balsamicznego
  •         ½ łyżeczki cukru
  •         do smaku: Pieprz czarny, Zioła prowansalskie Prymat

 

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Polecane przepisy

prymat