Aktualności Doradcy Smaku

dsviii_p24_mule_w_smietanowym_fot_maciejpiorko_39

Doradca Smaku VIII: Mule po francusku w sosie śmietanowym, odc. 23

Na co dzień rzadko przyrządzamy owoce morze, ale gdy już pojawiają się w naszej kuchni. chcemy, aby smakowały wyśmienicie. W końcu nie bez powodu wszyscy zachwycają się ich niepowtarzalnym smakiem. W dodatku ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zajmie nam dużo czasu!

Mule po francusku w sosie śmietanowym według przepisu Michela Moran to idealne danie na wyjątkową kolację we dwoje lub uroczysty obiad dla najbliższych. Wystarczy kilka składników, które odpowiednio ze sobą połączone gwarantują nam w kuchni sukces w postaci pysznego jedzenia.

Oglądajcie "Doradcę Smaku" od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.

 

 

Składniki:

  • 2 kg muli
  • 3 szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 2 duże pomidory bez skórki
  • olej do smażenia
  • 250 ml białego wina wytrawnego
  • 200 ml śmietany 30%
  • Świeża natka pietruszki do dekoracji
  • do smaku: Gałka muszkatołowa mielona, Sól ziołowa, Pieprz biały mielony Prymat

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Komentarze

  • 0
    img-20180301-wa0006
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Smakowite dla tych co lubią mule, ja nie lubię.;)

Dodaj komentarz