Doradca Smaku VIII: Mule po francusku w sosie śmietanowym, odc. 23

11.04.2018
Doradca Smaku VIII: Mule po francusku w sosie śmietanowym, odc. 23

Na co dzień rzadko przyrządzamy owoce morze, ale gdy już pojawiają się w naszej kuchni. chcemy, aby smakowały wyśmienicie. W końcu nie bez powodu wszyscy zachwycają się ich niepowtarzalnym smakiem. W dodatku ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zajmie nam dużo czasu!

Mule po francusku w sosie śmietanowym według przepisu Michela Moran to idealne danie na wyjątkową kolację we dwoje lub uroczysty obiad dla najbliższych. Wystarczy kilka składników, które odpowiednio ze sobą połączone gwarantują nam w kuchni sukces w postaci pysznego jedzenia.

Oglądajcie "Doradcę Smaku" od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.

 

 

Składniki:

  • 2 kg muli
  • 3 szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 2 duże pomidory bez skórki
  • olej do smażenia
  • 250 ml białego wina wytrawnego
  • 200 ml śmietany 30%
  • Świeża natka pietruszki do dekoracji
  • do smaku: Gałka muszkatołowa mielona, Sól ziołowa, Pieprz biały mielony Prymat

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

11.04.2018 23:57
Smakowite dla tych co lubią mule, ja nie lubię.;)

Polecane przepisy

prymat