Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12

21.03.2018
Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12

Dorada to ryba, która słynie z małej ilości ości i soczystego, delikatnego w smaku mięsa. Michel Moran zna przepis, który z pewnością spodoba się nawet wybrednym podniebieniom. Wystarczy wiedzieć, z jakimi składnikami ta ryba komponuje się wyjątkowo smacznie.

Szpinak, aromatyczny ser i pyszne kurki to dodatki, na które postawił znany kucharz. W jego wykonaniu dorada smakuje wyśmienicie, a przygotowanie tej potrawy pochłonie mniej naszego czasu niż się spodziewamy!
A inne, warte zapamiętania, przepisy poznacie, śledząc program "Doradca Smaku" – od poniedziałku do czwartku o 20:10 na antenie TVN.

 

 

Składniki:
2 całe dorady
1 cebula
100 g kurek
50 g sera roquefort (lub innego sera pleśniowego)
2 łyżki masła
150 g szpinaku baby
½ szklanki śmietany 30%
oliwa z oliwek
do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Pieprz cytrynowy, Kmin rzymski mielony, Gałka muszkatołowa cała Prymat

 

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

25.03.2018 22:02
Szkubnę kawałek tej pysznej rybki.;)

jejkuchnia

25.03.2018 20:15
WSPANIAŁA!

bietka

22.03.2018 12:08
Bardzo smaczna rybka : )

Polecane przepisy

prymat