Aktualności Doradcy Smaku

dsviii_p10_krem_z_cieciorki_fot_maciejpiorko_32

Doradca Smaku VIII: Krem z cieciorki z rodzynkami, odc. 10

Zima i mrozy nie odpuszczają, choć lada dzień powinniśmy witać wiosnę. A gdy na zewnątrz aura zdecydowanie nam nie sprzyja, warto pomyśleć o ciepłym, rozgrzewającym posiłku. Jednym z nich bez wątpienia jest krem z cieciorki z pysznymi dodatkami oraz rozgrzewającymi przyprawami.

Michel Moran wie, co zrobić, aby krem był nie tylko sycący i pełen oryginalnych dodatków, ale też zachwycający w smaku! Połączenie cieciorki, migdałów i rodzynek zdecydowanie może nas zaskoczyć! Warto pamiętać, że w takim kremie nie może zabraknąć przypraw, które idealnie podkreślą smak każdego ze składników w tym daniu. 

 

 

Składniki:
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 duże pomidory
1 pęczek natki pietruszki
2-3 łyżki oliwy
cieciorka konserwowa (tyle gram, ile ważą pomidory)
500 ml wywaru warzywnego
3 łyżki miodu
1 garść rodzynek
1 garść prażonych płatków migdałów
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Przyprawa curry, Ziele angielskie mielone, Kminek mielony Prymat

 

Przepis znajduje się TUTAJ.

Komentarze

  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Akurat to danie totalnie nie w moim smaku. Nie lubię ani cieciorki ani rodzynek. :D
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Ciekawe połączenie smaków : )

Dodaj komentarz