Doradca Smaku VIII: Wołowina karmelizowana z papryką, odc. 3

06.03.2018
Doradca Smaku VIII: Wołowina karmelizowana z papryką, odc. 3

Karmelizowana wołowina, azjatyckie dodatki, delikatnie podkreślone smakiem papryki to idealna alternatywa dla powtarzających się obiadów. Jeśli chcielibyście coś zmienić w codziennym menu, to właśnie przepis dla Was. Jest szybki w przygotowaniu, a kilka orientalnych składników zupełnie odmieni smak potrawy. 

Przygotowując to danie według przepisu Michela Moran warto pamiętać o tym, aby warzywa i mięso pokroić na cienkie paski - dzięki temu szybciej staną się miękkie, a my szybciej będziemy cieszyć się talerzem pełnym pysznego jedzenia!

Oglądajcie program "Doradca Smaku" codziennie, od poniedziałku do czwartku, o godz. 20.10.

 

Składniki:

  • 6 łyżek oliwy
  • 150 ml sosu sojowego
  • 400 g polędwicy wołowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 por
  • 1 czerwona cebula
  • 200 ml wywaru warzywnego
  • ½ cytryny
  • ½ papryki ostrej
  • szczypiorek do dekoracji
  • 1 łyżeczka cukru
  • do smaku: Pieprz czarny ziarnisty, Chili pieprz cayenne mielone, Kolendra cała, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

 

PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.

 

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

13.03.2018 16:35
Wygląda rewelacyjnie! Można jeść oczami. :)

Polecane przepisy

prymat