Aktualności Doradcy Smaku

odc.-3_gulasz-z-watrobki-drobiowej

Mistrz Smaku poleca: Gulasz z wątróbki drobiowej, odc. 3

Jedni ją uwielbiają, inni wprost przeciwnie. Chociaż wątróbka drobiowa wielu osobom od dzieciństwa kojarzy się z niesmacznym obiadem, to dobrze przyrządzona może smakować naprawdę wyjątkowo. W dodatku jest niezbędnym elementem diety bogatej w wartości odżywcze.

Wątróbka drobiowa to znakomite źródło wielu mikroelementów i witamin, w tym m.in. żelaza czy cynku. Najczęściej podaje się ją z cebulką, jabłkiem lub gruszką. Ale można z niej także przygotować wyborny... gulasz. Jedno jest jednak pewne! Aby podkreślić jej charakter należy ją odpowiednio przyprawić. Zobaczcie, w jaki sposób zrobił to Robert Sowa, szef kuchni i juror akcji "Mistrz Smaku" zainspirowany przepisem jednego z uczestników akcji. 

 

Przepis i sposób przygotowania dania znajdziecie TUTAJ.

Natomiast cały odcinek obejrzycie na stronie akcji "Mistrz Smaku".

 

 

 

Komentarze

  • 0
    img-20180301-wa0006
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Bardzo lubie wątróbkę,wiec dla mnie pychotka;)

Dodaj komentarz