Mistrz Smaku poleca: Gulasz z wątróbki drobiowej, odc. 3

29.11.2017
Mistrz Smaku poleca: Gulasz z wątróbki drobiowej, odc. 3

Jedni ją uwielbiają, inni wprost przeciwnie. Chociaż wątróbka drobiowa wielu osobom od dzieciństwa kojarzy się z niesmacznym obiadem, to dobrze przyrządzona może smakować naprawdę wyjątkowo. W dodatku jest niezbędnym elementem diety bogatej w wartości odżywcze.

Wątróbka drobiowa to znakomite źródło wielu mikroelementów i witamin, w tym m.in. żelaza czy cynku. Najczęściej podaje się ją z cebulką, jabłkiem lub gruszką. Ale można z niej także przygotować wyborny... gulasz. Jedno jest jednak pewne! Aby podkreślić jej charakter należy ją odpowiednio przyprawić. Zobaczcie, w jaki sposób zrobił to Robert Sowa, szef kuchni i juror akcji "Mistrz Smaku" zainspirowany przepisem jednego z uczestników akcji. 

 

Przepis i sposób przygotowania dania znajdziecie TUTAJ.

Natomiast cały odcinek obejrzycie na stronie akcji "Mistrz Smaku".

 

 

 

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

29.11.2017 23:34
Bardzo lubie wątróbkę,wiec dla mnie pychotka;)
prymat