Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mistrz Smaku poleca: Gulasz z wątróbki drobiowej, odc. 3

Mistrz Smaku poleca: Gulasz z wątróbki drobiowej, odc. 3

Jedni ją uwielbiają, inni wprost przeciwnie. Chociaż wątróbka drobiowa wielu osobom od dzieciństwa kojarzy się z niesmacznym obiadem, to dobrze przyrządzona może smakować naprawdę wyjątkowo. W dodatku jest niezbędnym elementem diety bogatej w wartości odżywcze.

Wątróbka drobiowa to znakomite źródło wielu mikroelementów i witamin, w tym m.in. żelaza czy cynku. Najczęściej podaje się ją z cebulką, jabłkiem lub gruszką. Ale można z niej także przygotować wyborny... gulasz. Jedno jest jednak pewne! Aby podkreślić jej charakter należy ją odpowiednio przyprawić. Zobaczcie, w jaki sposób zrobił to Robert Sowa, szef kuchni i juror akcji "Mistrz Smaku" zainspirowany przepisem jednego z uczestników akcji. 

 

Przepis i sposób przygotowania dania znajdziecie TUTAJ.

Natomiast cały odcinek obejrzycie na stronie akcji "Mistrz Smaku".

 

 

 

Bożena Matuszczyk 29.11.2017 23:34
Bardzo lubie wątróbkę,wiec dla mnie pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak