Aktualności Doradcy Smaku

ds7_p36_tarta_z_porami_foto_krystianszczesny_0048

Doradca Smaku VII: Tarta z porami i boczkiem, odc. 40

Pewne produkty idealnie do siebie pasują. Bez wątpienia można to powiedzieć o wędzonym boczku i interesującym w smaku porze. Stanowią one pyszne i wyjątkowe połączenie. Z tymi składnikami Michel Moran przygotował wyśmienitą, wytrawną tartę, od której można się uzależnić!

Z powodzeniem taką tartę upieczecie sami i nie zajmie Wam to wiele czasu. Aromatyczne zioła, kruche ciasto i kilka dodatków wystarczą, aby stworzyć w kuchni to małe dzieło. Tym przysmakiem na pewno będą zajadać się Wasi domownicy, których ucieszy smakowita kolacja podana na ciepło, zamiast tradycyjnych kanapek.

 

 

Składniki:
250 g mąki
125 g masła
50 ml wody
5 jajek
350 g wędzonego boczku
4 pory średniej wielkości
50 g tartego parmezanu
250 ml mleka
250 ml śmietany 30%
2 łyżeczki oleju rzepakowego
Ok. 15 Zielonych oliwek Smak
Do smaku: Rozmaryn suszony, Pieprz biały mielony, Gałka muszkatołowa mielona, Sól morska Prymat

 

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Taką tarte chętnie bym spróbowała -pychotka;)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ale żeby taki kucharz jak Pan Michel podsmażał boczek na oleju. Jestem w szoku!!!

Dodaj komentarz