Doradca Smaku VII: Carpaccio z łososia, odc. 26

17.10.2017
Doradca Smaku VII: Carpaccio z łososia, odc. 26

Rzadko robiona w domu - ryba na surowo, czyli carpaccio z łososia. Naprawdę warto spróbować!

Klucz do dobrze wykonanego carpaccio to drobno pokrojone składniki. Liczy się też oczywiście świeżość, która w przypadku ryby jest najważniejsza.Carpaccio można robić niemal z każdej ryby - tak jak tatara. Tutaj smak ryby najlepiej podkreśla koperek, a dodatkowy efekt świeżości nadadzą daniu chrupiące rzodkiewki.

 

Składniki:

300 g łososia,
1 mały ogórek,
1 papryki
1 szalotki
3 plastry mango o grubości 0,5 cm
1 pomidor bez skóry,
3 rzodkiewki
1 limonki
oliwa z oliwek,
Kapary Smak,
szczypiorek do dekoracji,


Do smaku: Koperek suszony, Pieprz kolorowy ziarnisty, Tymianek suszony Prymat.

 

PRZEPIS ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

17.10.2017 22:49
Podoba mi sie przepis, patrząc na program przepis wydał mi sie nieskomplikowany a wręcz prosty, ale przyznaje że jeszcze nie robiłam w domu ;).;)
prymat