Aktualności Doradcy Smaku

tartinki

Doradca Smaku VII: Imprezowe tartinki, odc. 22

Organizacja przyjęcia dla większości z nas oznacza wiele godzin spędzonych w kuchni, przez co wizyta gości kojarzy nam się z ogromem pracy do wykonania. Michel Moran zdradza przepis na pyszne i szybkie w przygotowaniu tartinki, które na pewno zasmakują Waszym bliskim.

Tartinki to rodzaj małych, eleganckich i wygodnych kanapek - idealnych na imprezę, gdy przewidujemy zrobić szwedzki stół. Tartinkę przygotowujemy na warstwie pieczywa, podanej zwykle w kształcie kwadratu lub okręgu. Dodatkiem do apetycznej kanapki mogą być wędliny, sery, jaja, ryby oraz różnorodne pasty kanapkowe. Zobaczcie sami, jakie smakami możecie zaimponować swoim gościom!

 

Składniki:
250 g wędzonego łososia
1 bakłażan
3 pomidory bez skóry
1 mały ogórek
1 szalotka
4-5 rzodkiewek
2 opakowania serka śmietankowego do smarowania
1 opakowanie krążków serowych do grillowania i smażenia
kromki ulubionego pieczywa (jasne, ciemne, tostowe)
mieszanka ulubionych sałat
oliwa z oliwek
8 Ogóreczków konserwowych Smak
Do smaku: Papryka słodka mielona, Kminek mielony, Oregano suszone, Pieprz czarny, Sól morska Prymat

 

PRZEPIS DOSTĘPNY JEST TUTAJ

Komentarze

Dodaj komentarz