Rozdajemy gadżety - bądź z nami cały rok!

19.01.2011
Rozdajemy gadżety - bądź z nami cały rok!

Zadanie jest proste - jakie skojarzenia kulinarne przychodzą Wam na myśl w związku z poszczególnymi miesiącami? Wybierzemy 12 z nich i nagrodzimy kalendarzami (12 kalendarzy dla 12 miesięcy w roku) 

 

Zasady:

 

0. By wziąć udział w konkursie należy być zarejestrowanym użytkownikiem - rejestracja trwa 1 min!

 

1. Propozycje publikujemy w komentarzach pod tą aktualnością w DoradcaSmaku.pl. Nie będą brane pod uwagę propozycje z innych miejsc w sieci.

 

2. Czas konkursu: Do jutra do godziny 9.00. Po godzinie 11.00 opublikujemy wyniki.

 

3. Każda osoba może wpisać swoje propozycje tylko jeden raz do wszystkich miesięcy. Osoba, która pisze o lipcu, nie może napisać również o kwietniu. Należy się zdecydować. W wypadku większej ilości wpisów danego użytkownika brana pod uwagę jest tylko i wyłącznie pierwsza odpowiedź.

 

1 osoba może opisać 1 miesiąc. Oznacza to, że każdy z Was może pisać na temat miesiąca, który sobie wybrał, może opisać natomiast tylko jeden miesiąc. Może być więc 5 osób, które opiszę styczeń, ale każda z tych osób może napisać tylko 1 publikację.

 

4. Jeśli odpowiedzi poszczególnych użytkoniwków są podobne (dwie osoby wskazały w danym miesiącu ten sam motyw - wygrywa osoba, która jako pierwsza opublikowała dany pomysł

 

6x 

1

 

6x

 

1

 


Udostepnij:

Komentarze (109)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alsebtom

24.01.2011 00:54
Czerwiec. To nie tylko truskawki i czereśnie. To także dzień dziecka. Wskazany byłby tu przepis na babeczki, kolorowe ciasteczka, kanapeczki w kształcie zwierząt. W każdym razie coś wesołego i kolorowego, co się spodoba dzieciom. Tak to widzę :)

Kasia1007

21.01.2011 16:57
Sierpień- jajecznica z grzybów, grzybowa, kotlety z boczniaków i wszystko to, co z grzybów można zrobić, knedle ze świeżymi śliwkami, gotowana fasolka szparagowa z zasmażką Wrzesień- pieczone ziemniaki prosto z ogniska z kiełbasą, gołąbki ze świeżej kapusty z sosem pomidorowym mojej mamy, pychotka! Październik- winko z zebranych winogron z własnego ogródka, zupa z dyni, ciasto z dyni, marchewkowe ciasto, pieczone jabłka z cynamonem Listopad- domowe nalewki popijane wieczorami przy db. książce lub jakaś pyszna kawa, np cynamonowa, bananowa, do tego pyszne czekoladowe i bardzo kaloryczne ciasto by umilić te szare dni..:) Grudzień- wszystkie te potrawy, które kojarzą się ze Świętami Bożego Narodzenia- smażony karp, kapusta z grzybami, kutia, barszcz czerwony z uszkami, makowce, aromatyczne pierniki

Kasia1007

21.01.2011 16:53
Styczeń- ciepły grzaniec z goździkami, placki po zbójnicku, oscypki prosto z Zakopanego! Luty- pączki, faworki i wszystko co kojarzy się z Tłustym Czwartkiem Marzec-kopytka (kluski leniwe), knedle ze śliwkami Kwiecień- Wielkanocne potrawy- mazurki, jaja w każdej postaci (najlepiej nadziewane pieczarkami), kanapki z rzeżuchą, twarożki ze szczypiorkiem i rzodkiewką Maj- pieczonki (pieczone ziemniaki z warzywami i mięskiem prosto na działce) razem z grillowana kiełbaską, karkówką, pysznymi mięsno- warzywnymi szaszłyczkami i piwkiem, świeże kanapki z sałatą, pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką Czerwiec- czereśnie, moje ukochane prosto z drzewa zjadane! :) wszystko to, co kojarzy się z letnimi owocami-truskawkami, malinami... czyli same owoce, koktajle, naleśniki z owocami, ciasta owocowe z galaretką, świeża botwinka Lipiec- jagodowe naleśniki, leczo, pieczone cukinie, gotowany bób, robimy przetwory z owoców i warzyw, np ogórków

Aniunia773

20.01.2011 12:11
Czerwiec- zapachu i smaku swieżych truskawek pzydomowego ogrodu nie da sie porównać z niczym innym na swiecie....

Patrycja38

20.01.2011 11:35
listopad:grzaniec,dobre na zimne i chłodne dni.

ewa1982

20.01.2011 08:14
Dla mnie nieporównywalnie lipiec kojarzy się z dojrzewającymi jagodami i zabawą przy ich zbieraniu. Nie ma nic lepszego niz świeży koktail z jagodami lub pierogi. Ach.. byle do lipca.

kikunek

20.01.2011 08:03
WRZESIEŃ - pięknie fioletowo szumią wrzosy, czasami plącze się gdzieś zbłąkane babie lato, bogactwo grzybów wprost oszołamia. To czas na przetwory z nimi w roli głównej. Mam jak co roku zostawi trochę suszonych - jak znalazł będą na Wigilię.

dorothy

20.01.2011 07:51
SIERPIEŃ - złote kłosy zboża kołyszące się leniwie pod błękitnym niebem. Oczami wyobraźni widzę dorodny bochenek chleba. Z chrupiącą skórką, jeszcze cieplutki. Mniam mniam!

katarzyna124

20.01.2011 07:28
Grudzień to intensywny zapach przypraw korzennych i piernika:)

ulcik

20.01.2011 06:48
Koniec Maja kojarzy mi się ze szparagami, które główki pokazują tuż nad ziemią w moim ogródku. Szparagi obrane i przypieczone w piekarniku z oliwą, pieprzem i odrobiną soli. Boski smak.
prymat