Przyprawa Tygodnia: Liść laurowy

19.01.2011
Przyprawa Tygodnia: Liść laurowy

Ważne jest, aby przed podaniem dań, wyjąć liście laurowe, ponieważ są twarde i goryczkowate. Pamiętajmy też, że liści laurowych należy używać z umiarem, aby nie zaburzyć smaku potraw. 

 

Liście laurowe wzmagają apetyt i pobudzają wydzielanie soków żołądkowych. Ich zapach odstrasza szkodniki z szafek z żywnością. "

 

 

Robert Sowa

1

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara40

19.01.2011 20:06
Lisc laurowy mozna rowniez wykorzystac jako plukanke do wlosow;Garsc lisci gotowac w litrze wody.Nastepnie odcedzic, a do wywaru dodac kilka kropel octu.Kiedy troche wystygnie, splukac umyte wlosy .Dzieki tej kuracji kasztanowe wlosy nabieaja pieknego, zdrowego polysku
prymat