Gęsty, gorący i przede wszystkim bardzo smaczny gulasz cielęcy to świetna propozycja na wrześniowy obiad!
Michel Moran pokazuje, jak go przyrządzić, radzi, kiedy dodawać poszczególne przyprawy i przedstawia przydatne zastosowanie wina białego. Smacznego!
Gulasz cielęcy z fasolką
Składniki:
200 g udźca cielęcego,
3 łyżki mąki,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
250 g blanszowanej zielonej fasolki szparagowej,
2 łyżki masła,
4 średnie ziemniaki,
½ l wywaru cielęcego,
70 ml białego wina,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
olej,
Oliwki zielone Smak,
Papryka słodka mielona Prymat,
Estragon suszony Prymat,
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Przepis znajduje się TUTAJ