Aktualności Doradcy Smaku

ds7_d3_odc11_gulaszcielecy_fot_maciejpiorko_mpp_5100

Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

Gęsty, gorący i przede wszystkim bardzo smaczny gulasz cielęcy to świetna propozycja na wrześniowy obiad!

 

Dzisiaj Michel Moran pokazuje, jak go przyrządzić, radzi, kiedy dodawać poszczególne przyprawy i przedstawia przydatne zastosowanie wina białego. Smacznego!

 

 

 

Gulasz cielęcy z fasolką

Składniki:


200 g udźca cielęcego,
3 łyżki mąki,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
250 g blanszowanej zielonej fasolki szparagowej,
2 łyżki masła,
4 średnie ziemniaki,
½ l wywaru cielęcego,
70 ml białego wina,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
olej,
Oliwki zielone Smak,
Papryka słodka mielona Prymat,
Estragon suszony Prymat,
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.

Przepis znajduje się TUTAJ.

 

Komentarze

  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Niezwykle apetyczny. :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne jedzonko : )
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Pyszny , apetyczny a za razem kuszący gulasz.;)

Dodaj komentarz