Aktualności Doradcy Smaku

ds7_p23_indyk_borowiki_foto_krystianszczesny_0054

Doradca Smaku VII: Filet z indyka z borowikami, odc. 4

Wyjątkowy i niepowtarzalny smak borowików, a do tego delikatny filet z indyka. To danie to prawdziwy rarytas, który może stać się hitem naszych jesiennych posiłków. 

Michel Moran pokazuje dziś, jak szybko i łatwo przygotować mięso, przyrządzić gęsty i aromatyczny sos z grzybów i jak odpowiednio zapiec makaron, by stał się pysznym dodatkiem do całości. Zapraszamy na filet z indyka z borowikami!

 

 

 

 

Składniki:
400 g filetu z indyka
400 g borowików
3 szalotki
500 ml śmietanki 18%
400 g makaronu
40 g sera żółtego
4 małe blanszowane marchewki
ok. 3 łyżek masła extra
2-3 łyżek oleju
Chrzan tarty Smak
do smaku: Gałka muszkatołowa cała, Liść lubczyku suszony, Pieprz czosnkowy mielony, Sól morska Prymat.

Przepis znajduje się TUTAJ.

 

Komentarze

  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Uwielbiam grzyby. Przepyszne danie!
  • -2
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    A co to wogóle za danie? Liść lubczyka i gałka muszkatowa do fileta indyka? Nie pasuje! Żaden profesjanalny kucharz nie da do fileta indyla lubczyka. Chyba że chodzi o rekłamę Prymata. Wogóle, ostatnio wszystkie dania , które Pan proponuje na wizji... szczerze mówiąc do kitu. Jak nie ma Pan pomysłu na danie, to prosze zwrócić się do korzeni kuchni polskiej i nie tylko. Tyle dobrych i zdrowych dań w kuchnie świata, że nie musi Pan wymyslać dań z sufitu. Prosze spojrzeć na ostatnie odcinki Pana programu. Przecierz to jest jakaś masakra jak Pan łączy produkty. Odwaga w kuchni przy przygotowaniu dań niestety nie na tym polega. Kocharz Światowy! Wiem że kasa wszystkim potrzebna, ale proszę zrobic pare dań takich które Pan jadł w dzecinstwie - tych co gotowała Pamu kochana mama. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Igor
  • 0
    profilowe
    Opublikowano

    Doradca Smaku

    Igorze, dziękuję za komentarz - każda uwaga jest dla nas cennym źródłem informacji. Chciałbym jednak zaznaczyć, że w kuchni warto czasami postawić na niestandardowe rozwiązania i pomysły, w tym oryginalne łączenie produktów z przyprawami. Kulinaria nie znają granic, dlatego warto spróbować czasem nieszablonowych propozycji dań ;). Pozdrawiam, Doradca Smaku
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    czy grzyby sa wstepnie gotowane przed smazeniem?
  • 0
    profilowe
    Opublikowano

    Doradca Smaku

    Tak, grzyby dobrze jest podgotować przed podsmażeniem ich na patelni.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Smakowite danie .Ja również uwielbia grzyby pod każdą postacią.;)

Dodaj komentarz