Aktualności Doradcy Smaku

142

Doradca Smaku express: Pesto z pieczonej papryki z makaronem, odc. 14

Pesto to zielony sos, który pochodzi z włoskiej Genui, a jego podstawowym składnikiem jest bazylia. Jednak nikt nie powiedział, że nie można go trochę zmodyfikować. Robert Sowa przygotował aromatyczne pesto z pieczonej papryki, które jest idealnym uzupełnieniem dań makaronowych. 

Czerwona papryka, suszone pomidory oraz prażone orzeszki pinii to produkty, które znakomicie ze sobą współgrają. W programie "Doradca Smaku express" Robert Sowa zdradza, jak sprytnie upiec paprykę, aby była jeszcze bardziej aromatyczna. Tym daniem bez wątpienia podbijecie serca wszystkich fanów kuchni śródziemnomorskiej.

 

Składniki:
2 czerwone papryki
4 ząbki czosnku
Suszone pomidory z ziołami Smak
4 łyżki prażonych orzeszków pinii
Sok z 1 cytryny
60 g parmezanu startego na płatki
300 g makaronu linguine
1 pęczek bazylii
1 łyżka kaparów Smak   
3 łyżki oliwy z oliwek
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony, Papryka wędzona słodka mielona Prymat 

 

Przepis znajdziecie TUTAJ.

 

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    Jakie smakowitości !!!!!!!!!!!!!! moje smaki :-).
  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Uwielbiam domowe pesto :) Pyszna propozycja :)
  • 0
    murzynki
    Opublikowano

    Internetowa Kuchnia

    Musi być pyszne! Wypróbuje :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Ciekawa jestem smaku , ale musi być pyszne....;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    FAjny pomysl.

Dodaj komentarz