Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Domowa pizza z białą kiełbasą, odc. 38

Doradca Smaku VI: Domowa pizza z białą kiełbasą, odc. 38

Pizza to jedno z tych dań, które dzięki dodatkom może całkowicie zmienić swój smak. Dziś udowodnimy, że siła smaku dobrej pizzy nie tylko leży w jej cieście, ale i w odpowiednim doborze składników.

 

Pizza Polana charakteryzuje się po pierwsze świetnym ciastem, a po drugie białą kiełbasą, pieczonym schabem wieprzowym, rodzynkami, papryczką pepperoni i dużą ilością sera – bo dobra pizza musi mieć na wierzchu ser. Czy nie brzmi to intrygująco? Przyrządzając tę oryginalną pizzę w domowym zaciszu pamiętajcie, że gwarancją jej dobrego przygotowania jest wypiekanie jej w bardzo wysokiej temperaturze – najlepiej jak będziecie mieli specjalny kamień do wypiekania pizzy. Nie zapomnijcie także o dodatku aromatycznych ziół takich jak na przykład oregano, z pewnością podbije jeszcze smak i aromat naszej domowej pizzy. Z wieprzowiną idealnie komponuje się także kminek mielony.

Życzę smacznego!

Doradca Smaku VI: Domowa pizza z białą kiełbasą, odc. 38

 

Ciasto:
300 g mąki pszennej
150 ml wody
5 g drożdży
Szczypta Soli morskiej Prymat

Dodatki do pizzy:
1 biała kiełbasa
100 g pieczonego schabu wieprzowego
20 g rodzynek
2 ząbki czosnku
1 łyżka octu winnego
1 czerwona cebula
1 papryczka pepperoni
50 g dojrzewającego sera żółtego
1 łyżka masła klarowanego
2 łyżki oleju rzepakowego
Oliwki czarne Smak

Do smaku: Oregano suszone, Kminek mielony, Pieprz czarny grubo mielony, Sól morska Prymat

 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak