Doradca Smaku VI: Wytrawna jaglanka z kurczakiem, odc. 35

02.05.2017
Doradca Smaku VI: Wytrawna jaglanka z kurczakiem, odc. 35

Andrzej Polan uwielbia zmieniać zwykłe produkty w wyjątkowe dania. Dzisiaj przyszła kolej na popularną kaszę jaglaną. Jeszcze kilkanaście lat temu stale gościła w polskich domach, obecnie po długiej przerwie ponownie wraca do łask!

 

Prowadzący przygotował kaszę jaglaną w wersji wytrawnej, chociaż coraz więcej osób przygotowuje z niej słodkie desery. Jednak ugotowana w bulionie wraz z kurczakiem i zielonymi dodatkami, takimi jak lubczyk czy koperek, smakuje wyśmienicie. Uwierzcie mi, że całość świetnie ze sobą współgra!

Składniki na bulion:
2 l wody
2 udka z kurczaka
1 pęczek włoszczyzny
natka pietruszki
koper świeży
1 opalona na ogniu (bądź patelni) cebula
Rosół z kury Kucharek

250 g kaszy jaglanej
1 cebula
olej do smażenia
1 seler - korzeń                                                    
1 papryka czerwona                             
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
1 łyżka masła
Cebulka perłowa Smak
Do smaku: Koperek suszony, Lubczyk suszony Prymat 

Sposób przygotowanie znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat