Doradca Smaku VI: Pajda chleba z konfiturą z czerwonej cebuli i figą, odc. 27

18.04.2017
Doradca Smaku VI: Pajda chleba z konfiturą z czerwonej cebuli i figą, odc. 27

Pajda chleba w połączeniu z aromatycznymi i nietypowymi dodatkami to nie tylko pomysł na szybką w przygotowaniu i pyszną kolację, ale też idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą zaskoczyć swoich bliskich. W końcu zamiast sałaty, sera i pomidora na chrupiącym pieczywie może znaleźć się konfitura z czerwonej cebuli i... figa.

Andrzej Polan w programie "Doradca Smaku" proponuje prosty, ale genialny przepis na bagietkę z dodatkami, która powinna zachwycić nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Gorące pieczywo z plasterkiem boczku, serem camembert i delikatną konfiturą z cebuli - tego po prostu nie można nie polubić!

 

 

Składniki:
1 bagietka wieloziarnista
2 l wody
Pęczek włoszczyzny
1 cebula
Rosół warzywny Kucharek    
5 cebuli czerwonych
1 łyżka miodu wielokwiatowego
Skórka z cytryny
50 ml octu balsamicznego
12 plastrów boczku surowego wędzonego
50 g sera żółtego
150 g sera camembert
100 g masła klarowanego  
6 szt. Fig świeżych
Musztarda czeska Prymat
100 ml oleju rzepakowego do smażenia

Do smaku: Ziele angielskie mielone, Goździki całe, Sól, Pieprz czarny Prymat

Do dekoracji: świeża mięta

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat