Doradca Smaku VI: Sernik na zimno z karmelizowaną porzeczką, odc. 26

13.04.2017
Doradca Smaku VI: Sernik na zimno z karmelizowaną porzeczką, odc. 26

Królujący na stołach podczas świąt, imienin, bankietów, małych i dużych uroczystości, sernik na zimo wcale nie musi być skomplikowany. Oto dowód – sernik wg przepisu Andrzeja Polana jest nie tylko szybki w przygotowaniu, pyszny, ale także świetnie wygląda.

Jeżeli chcesz zrobić wrażenie na gościach podaj sernik w nietypowej formie – masę umieść w atrakcyjnym słoiczku, na wierzch nałóż karmelizowaną porzeczkę, a całość przykryj ułożoną na łyżeczce „dachówką” z migdałami.

 

Składniki:
Masa:
400 g serka naturalnego homogenizowanego
250 g białej czekolady
1 Laska wanilii Prymat

Dachówka z migdałami:
50 g drobnego cukru
25 g masła
25 g mąki        
1 białko                                      
40 g płatków migdałowych
Do smaku: Sól morska drobnoziarnista, Cynamon mielony Prymat

Karmelizowana porzeczka:
400 g  czarnej porzeczki     
150 g drobnego cukru                
Do smaku: Chili pieprz cayenne Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Internetowa Kuchnia

18.04.2017 18:29
ale świetny pomysł! :)

jan_mag

14.04.2017 15:59
Pyszności :)
prymat