Doradca Smaku VI: Kotleciki rybne z fasolką szparagową i piklami, odc. 22

06.04.2017
Doradca Smaku VI: Kotleciki rybne z fasolką szparagową i piklami, odc. 22

Dorsz, ze względu na swoje delikatne w smaku mięso, to jedna z najchętniej przyrządzanych ryb w naszych domach. I bardzo dobrze, ponieważ dostarcza organizmowi człowieka wartościowe składniki odżywcze. Ta drapieżna ryba sprzyja też w zrzucaniu nadprogramowych kilogramów.

 

 

Kotleciki rybne z warzywami to idealna propozycja na smaczny, rodzinny obiad. Nie tylko ze względu na walory zdrowotne, ale też smakowe. Dorsz w towarzystwie fasolki szparagowej, zielonych ogórków i papryki bez wątpienia podbije podniebienia i dużych, i małych.

 

 

Składniki:
150 g fasolki szparagowej
400 g filetu z dorsza
2 białka jaj
Kolendra świeża
250 ml octu winnego jabłkowego
250 ml wody
255 g cukru
2 zielone ogórki
1/2 szalotki
Bułka tarta Prymat
200 ml jogurtu gęstego
Papryka marynowana Smak
Olej do smażenia

Do smaku: Przypraw curry, Gorczyca biała cała, Pieprz czarny, Sól morska Prymat

 
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

09.04.2017 18:51
Rewelacyjny przepis.

jan_mag

07.04.2017 12:45
Super pomysł
prymat