Doradca Smaku VI: Domowy chleb z masłem ziołowym, odc. 21

05.04.2017
Doradca Smaku VI: Domowy chleb z masłem ziołowym, odc. 21

Niektórzy uważają, że nie ma nic lepszego niż kromka domowego pieczywa posmarowana delikatnym w smaku masłem. Dla wielbicieli dobrej jakości wypieków Andrzej Polan przygotował wyjątkowy przepis, w którym zdradził, jak szybko i łatwo upiec chleb we własnej kuchni.

 

 

Pieczenie chleba kojarzy nam się z pracochłonnym i skomplikowanym zajęciem, jednak z tą recepturą powinien sobie poradzić każdy. Świeży, chrupiący i pełen zaskakujących dodatków jest naprawdę na wyciągnięcie ręki! A ziołowe masło podbije serca nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Składniki:
50 g drożdży
125 ml mleka
250 ml wody
500 g mąki pszennej
1 łyżka cukru
1/2 szklanki otrąb owsianych
1/2 szklanki płatków owsianych
50 g pestek dyni
Oliwki zielone Smak
100 g masła
Skórka z 1/2 cytryny
200 g pomidorków koktajlowych
2 pomidory zielone
1/2 cebuli czerwonej
Pomidory suszone Smak
Kilka listków świeżej bazylii

Do smaku: Kminek mielony, Estragon suszony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MonikaW

07.04.2017 18:48
pyszny przepis

Monika-twin

06.04.2017 15:35
Ciekawy przepis.
prymat