Doradca Smaku VI: Ciasto drożdżowe z malinami i białą czekoladą, odc. 20

04.04.2017
Doradca Smaku VI: Ciasto drożdżowe z malinami i białą czekoladą, odc. 20

Istnieją smaki, które idealnie się ze sobą komponują. Dla wielu osób to właśnie malina i biała czekolada tworzą najbardziej zachwycający deserowy duet. Tym raz Andrzej Polan postawił na sprawdzony przepis i przygotował słodkie, ale zaskakujące ciasto drożdżowe.

Taki wypiek bez wątpienia umili popołudnie spędzone w gronie przyjaciół albo rodzinny wypad za miasto. A jeśli lubicie słodkości z nutą korzennych przypraw, to ciasto na pewno Wam zasmakuje. Koniecznie przygotujcie je we własnych domach!

 

Składniki:
1 kg mąki pszennej
8 jajek
150 g masła
500 ml mleka
200 g cukru
70 g drożdży
200 g malin mrożonych lub świeżych
200 g białej czekolady                          
100 śmietanki 18 %
100 g płatków migdałowych
1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat              

Do smaku: Goździki całe, Imbir mielony, Sól morska drobnoziarnista Prymat 

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anka1988

06.04.2017 20:34
i ja lubię, tez musze zrobić.

Anonimowy

04.04.2017 20:40
mniami na 100 % zrobię lubię takie ciasta :)

Anonimowy

04.04.2017 20:39
mniami na 100 % zrobię lubię takie ciasta :)
prymat