Doradca Smaku VI: Makaron z burakiem, kapustą i kindziukiem, odc. 19

03.04.2017
Doradca Smaku VI: Makaron z burakiem, kapustą i kindziukiem, odc. 19

Buraki albo czerwoną kapustę najczęściej podajemy jako dodatek do klasycznego polskiego obiadu, czyli mięsa i ziemniaków. Kolejny raz Andrzej Polan postanowił nas zaskoczyć i skomponował zupełnie nowe danie ze składnikami, których wcześniej nigdy nie widywaliśmy na jednym talerzu.

Makaron to typowo włoski produkt, który przyrządzamy na wiele sposobów. Jednak rzadko zdarza się, abyśmy serwowali go w typowo polskiej wersji. Popularne świderki w towarzystwie buraków, czerwonej kapusty i kindziuka bez wątpienia podbiją niejedno głodne podniebienie!

Składniki:
1 opakowanie makaronu świderki
4 podłużne buraki (lub okrągłe)
100 g kindziuka w plastrach
1 cebula
¼ główki kapusty czerwonej
100 g sera dojrzewającego
Sok z ½ cytryny
Olej do smażenia

Do smaku: Koperek suszony, Kminek cały, Pieprz czarny mielony, Sól morska Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat