Doradca Smaku VI: Smażony indyk z ketchupem śliwkowym, odc. 16

28.03.2017
Doradca Smaku VI: Smażony indyk z ketchupem śliwkowym, odc. 16

Ketchup to obok musztardy ulubiony dodatek do dań. Dziś w intrygującej odsłonie śliwkowej podany z aromatycznym indykiem.

Własnoręczne przygotowanie ketchupu to świetny pomysł na uszczęśliwienie domowników. Zaskoczycie ich z pewnością, gdy przygotujecie go w wersji śliwkowej z lekko ostrą nutą imbiru. Taki ketchup możecie przyrządzić w większej ilości i przechować, żeby móc cieszyć się nim zdecydowanie dłużej.

Dziś połączony ze smażonymi sznyclami z indyka będzie stanowić zgrany duet. Smacznego!

 

Składniki na ketchup:

500 g śliwek świeżych lub mrożonych
7 pomidorów
2 cebule
50 ml octu jabłkowego
masło klarowane do smażenia
Do smaku: Imbir mielony, Sól morska, Pieprz kolorowy Prymat

Składniki panierki do mięsa:

50 g masła klarowanego
4 sznycle z indyka
1 sałata rzymska baby
1 cytryna
Seler sałatkowy Smak
Do smaku: Przyprawa do drobiu po myśliwsku, Rozmaryn suszony, Pieprz kolorowy Prymat

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

25.04.2017 08:54
bardzo chętnie spróbuję tego cuda, z tym ,że raczej dodam ketchup Międzychodu, bo dla mnie jest najlepszy w smaki :)
prymat