Doradca Smaku VI: Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem, odc. 10

16.03.2017
Doradca Smaku VI: Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem, odc. 10

Wydawałoby się, że ziemniak to takie banalne warzywo, ale tak naprawdę można z niego przygotować cuda. Może to być sałatka, zupa lub dodatek do dania głównego. Andrzej Polan przygotował dziś z ziemniaków kotlety.

Kotlety ziemniaczane możemy serwować samodzielnie lub w towarzystwie kawałka mięsa lub ryby. W wersji wegetariańskiej będą świetnie smakować z ulubioną sałatką.

 

Składniki:
Kotlety:
1 kg ugotowanych ziemniaków
10 plastrów szynki dojrzewającej
1 pęczek zielonej cebulki
½  opakowanie szpinaku świeżego baby
4 jajka
Mąka pszenna
Bułka tarta Prymat
2 łyżki masła klarowanego
Olej rzepakowy
100 g serka topionego
100 ml śmietany 18 %
Jabłuszka kaparowe Smak
Do smaku: Przyprawa do ziemniaków, Pieprz kolorowy ziarnisty, Sól morska Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

 

 

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

20.03.2017 20:57
Smak rewelacja. Czas przygotowania z porcja ok 1.5 kg ziemniaka pokrojone w drobną kostkę 30 max 40 minut. Wyjdą Wam jak na zdjęciu a sam smak z sosem naprawdę wyśmienity. Przyrzadzilismy z dziewczyną w niecałe godzinkę z panierowaniem, smarzeniem i degustacja. Pozdrawiamy. ;**

Anonimowy

18.03.2017 08:12
Wyszły przepyszne, polecam!
prymat