Lunch na piątek: Falafel z ciecierzycy

10.03.2017
Lunch na piątek: Falafel z ciecierzycy

Wiem, że są osoby, dla których posiłek bez mięsa, to posiłek stracony. A ja na przekór największym zwolennikom mięsnych potraw chciałbym zaproponować pyszną, wegetariańską przekąskę. Falafel, czyli kotleciki z ciecierzycy, to popularne danie kuchni arabskiej, które obecnie podbija cały świat.

 

 

 

Jestem pewien, że falafel polubią nie tylko wegetarianie, ale też miłośnicy krwistych steków. W dodatku przygotowanie kotlecików jest niezwykle proste, nawet dla osób, które w kuchni stawiają pierwsze kroki.

 

 Przepis na danie z ciecierzycy znajdziecie TUTAJ lub klikając w zdjęcie. 

 

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

11.03.2017 08:45
Ciekawe i na pewne bardzo smaczne.;)

Madzai

10.03.2017 14:09
Od dawna mnie ten falafel kusi :)
prymat