Doradca Smaku VI: Grzybowy makaron z kurczakiem, odc. 5

08.03.2017
Doradca Smaku VI: Grzybowy makaron z kurczakiem, odc. 5

Makaron z grzybami to klasyk, który zawsze sprawdza się jako szybkie danie obiadowe. Grzyby nadają mu wyjątkowego aromatu, natomiast kurczak sprawia, że potrawa jest sycąca. Co jest wyjątkowego w przepisie Andrzeja Polana? Specjalna kompozycja ziół: koperku, liścia lubczyku oraz estragonu. Spróbujcie koniecznie!

 

Każdego dnia stajemy przed wyzwaniem wyboru posiłku, który nie tylko trafi w gusta wszystkich domowników, ale też jego przygotowanie nie zabierze nam zbyt wiele cennego czasu. Jeżeli taki obiad dodatkowo z łatwością zapakujemy do pojemnika i zabierzemy do pracy to znaczy, że naprawdę warto włączyć go do codziennego repertuaru.

 

 

Składniki:
1/2 opakowania makaronu pióra                               
3  filety z kurczaka               
500 g grzybów leśnych (np. borowików)
1/4  główki kapusty włoskiej                            
1 cebula    
Do smaku: Koperek suszony, Liść lubczyku, Estragon suszony, Pieprz czarny mielony, Sól morska Prymat

Do dekoracji:
100 g  sera dojrzewającego tartego
Olej koprowy
Natka pietruszki świeża
Kiełki rzodkiewki

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MagdalenaIC

09.03.2017 00:35
Pysznie :)
prymat