Polskie smaki z nowoczesną nutą w programie "Doradca Smaku"

05.12.2016
Polskie smaki z nowoczesną nutą w programie "Doradca Smaku"

Rozpoczął się kolejny tydzień, a więc zbliżają się te same dylematy: co przygotować na obiad, aby zadowolić wszystkich domowników. "Doradca Smaku" wychodzi naprzeciw naszym zagwozdkom i proponuje pyszne, polskie menu, zarówno na słodko, jak i słono. Wśród tylu smacznych pomysłów bez wątpienia każdy znajdzie coś dla siebie!

Pomidory, ryż, wołowina i parzone liście kapusty. Brzmi jak przepis na gołąbki? Być może, ale w programie "Doradca Smaku" nie wszystko jest takie oczywiste. W poniedziałek proponujemy Wam dość tradycyjne smaki, ale w zupełnie nowej odsłonie. Zachęcam więc do przygotowania zawijańca z kapusty, który może okazać się jednym z większych kulinarnych zaskoczeń.

Wśród wyjątkowo polskiego menu pojawi się jedna dość egzotyczna propozycja - szaszłyki z kurczaka z salsą mango. W końcu kurczak to jedno z naszych ulubionych i najczęściej przygotowywanych mięs. W każdym razie drób w połączeniu z soczystym mango to odkrycie zupełnie nowych, atrakcyjnych smaków. To danie zachwyci tych, którzy uwielbiają eksperymenty w kuchni.

Tej zupy nie można nie lubić! Ma w sobie wszystko, co lubimy najbardziej. Kartoflanka to przecież smak dzieciństwa, do którego z przyjemnością wracamy. W wersji z pęczakiem, serem bundz i plasterkami smażonej kiełbasy na pewno przypadnie Wam do gustu!

Na koniec tygodnia należy Wam się coś słodkiego do popołudniowej kawy, dlatego proponuję pyszne polskie owoce z budyniem. Ten lekki deser na pewno podbije Wasze podniebienia i dostarczy odpowiednią dawkę endorfin. Niezwykle smaczne owoce z odrobiną cynamonu i ziela angielskiego mogą Was zaskoczyć! Zapewniam, że gdy raz spróbujecie takiego ciasta, już nigdy o nim nie zapomnicie!

 Ten smaczny jadłospis można oglądać w programie codziennie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10, w telewizji TVN.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

motylekgoha

06.12.2016 12:09
super przepisy:))
prymat