Skromna, ale smaczna kuchnia z Mazur

14.11.2016
Skromna, ale smaczna kuchnia z Mazur

Znane przysłowie sprawdza się także w kuchni! Można więc spokojnie powiedzieć: co region, to obyczaj. W końcu wiele pysznych, regionalnych potraw spotykamy tylko w jednym miejscu na świecie. I bardzo dobrze! To właśnie dzięki temu mamy możliwość poznawać inne kuchnie, zwyczaje i tradycje.

Tym razem przyszedł czas, aby odkryć najlepsze smaki Mazur. To kuchnia prosta, która z wyjątkowym szacunkiem odnosi się do każdego produktu. Najważniejszą zasadą jest to, aby nie zmarnować ani grama jedzenia. Dlatego tak chętnie na Mazurach przygotowuje się warzywne zupy i placki ziemniaczane z różnymi dodatkami. Wielką popularnością cieszą się też dania mięsne, przyrządzane głównie z wieprzowiny, są to między innymi wereszczaki, pokuczaj, farszynki i dzyndzałki. 


Jeśli szukacie inspiracji na potrawy prosto z mazurskiej kuchni, to zapraszam do przeczytania Wpisu Tygodnia "Skromna Kuchnia z Mazur" autorstwa VioletoweKucharzenie. Znajdziecie tam kilka pysznych, regionalnych propozycji!

VioletoweKucharzenie zaprasza na pyszne Mazurskie Farszynki

 

UWAGA!

W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.

Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

VioletoweKucharzenie

17.11.2016 20:15
Dziękuje :-)

bietka

15.11.2016 07:22
gratulacje :)
prymat