Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Książka "Doradca Smaku 3" z 40 dodatkowymi przepisami - od dzisiaj w księgarniach

Andrzej Polan najbardziej ceni sobie polską kuchnię, przede wszystkim za jej bogactwo smaków i zapachów. To ona stanowi punkt wyjścia w programie „Doradca smaku”, w którym w lutym szef kuchni zadebiutował w roli prowadzącego. I to również nasza rodzima kuchnia gra pierwszoplanową rolę w książce „Doradca smaku 3” Andrzeja Polana, która trafi do księgarń już 27 kwietnia.

Wariacje na temat tradycyjnego bigosu mieszają się tu z zaskakującym sposobem na carbonarę po polsku z... chrzanem, grzybami i żółtkiem. Aromatyczny królik na kolorowo spotyka paprykę faszerowaną mięsem i płatkami owsianymi. W końcu arbuz z truskawkami i awokado sąsiaduje z przepisem na oscypek na pieczonym jabłku i śliwkach. Andrzej Polan przełamuje smaki, nierzadko zadziwia, a przede wszystkim udowadnia, że polska kuchnia jest wyjątkowa. Co więcej, wykonanie dań, często niezwykłych, jest proste.

W książce „Doradca smaku 3” znajduje się osiemdziesiąt różnorodnych przepisów zebranych w trzech działach: z pieca, z patelni, z garnka. Połowa potraw powstawała na oczach widzów programu Doradca smaku, a pozostałe przepisy Andrzej Polan przygotował specjalnie do tej książki. Wszystkie przepisy są ilustrowane. Przyrządzanie niektórych dań zostało utrwalone na fotografiach  „krok po kroku”, inne prezentują się w całej okazałości – gotowe, pięknie podane.

„Z ogromną radością dzielę się z Państwem autorskimi przepisami na pyszne, nieskomplikowane, a jednocześnie oryginalne dania.. Część z nich  przyrządziłem w programie „Doradca smaku”, część przygotowałem specjalnie do tej książki. Tworząc przepisy, starałem się zwracać uwagę nie tylko na to, żeby potrawy przygotowywane na ich podstawie były smaczne i nieskomplikowane, ale również żeby wyglądały pięknie na talerzu. Jemy przecież wszystkimi zmysłami A aromat? Jest go w przepisach bardzo dużo, wiąże się ściśle ze smakiem dania...”.

Kim jest Andrzej Polan?

Andrzej Polan to nie tylko człowiek z pasją do gotowania, ale i postać telewizyjna znana z uwielbianego przez Polaków Kącika kulinarnego Dzień Dobry TVN oraz programu „Polska ze smakiem” emitowanego na antenie kanału telewizyjnego Kuchnia+. W przeszłości szef kuchni jednych z najbardziej prestiżowych polskich hoteli, do niedawna związany także z restauracją Soul kitchen. Autor książki „Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana”.

 

Tytuł: „Doradca smaku 3” 

Autor: Andrzej Polan

Ilość przepisów: 80

Ilość stron:  176

Data premiery: 27 kwietnia 2016

Wydawnictwo Muza SA

18.08.2017 23:19
Dostalam wszystkie 3 ksiazki. Myslalam,ze w Canadzie bedzie problem, ale mam. Sa super. Czekam na jeszcze. Pozdrawiam z Toronto.
Diana Rusiłowicz 30.06.2016 21:55
Super pozycja!
AZgotuj 02.05.2016 11:52
Uwielbiam kuchnię Pana Andrzeja Polana.
Grazyna0211 30.04.2016 11:21
może pojawi się w nagrodach
27.04.2016 18:57
Jest super!
Maridka19 27.04.2016 17:39
W moje również :) Bardzo mi się podoba :)
Konczi 27.04.2016 17:07
:) z pewnością wpadnie w moje ręce ...
Maridka19 27.04.2016 16:31
I kolejna porcja fantastycznych przepisów . Mam 1 i 2 część i bardzo często z nich korzystam . Książki idealnie pasują dla amatorów kuchni jak i zaawansowanych kucharzy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak