Świąteczna kuchnia jest niezwykle inspirująca. Bazuje na prostych, lecz pysznych składnikach, dzięki którym wyczarować można prawdziwe dzieła kulinarne. Śledzie, kapusta, mąka, buraki, grzyby, suszone owoce – to wielkie bogactwo natury i podstawa dla kuchennych wyczynów łączących to, co w staropolskiej tradycji jest najcenniejsze z odrobiną fantazji i szaleństwa.
Wigilia pełna postnych dań, a następnie dwa dni obfitujące w mięsiwa i ciasta to mnóstwo okazji do zabłyśnięcia w kuchni. Jak przygotować Święta radosne, pełne przysmaków, którymi zachwycać się będą domownicy i które stworzą w domu ciepły, pełen aromatu klimat?
Sięgnijcie po najlepsze świąteczne przepisy i cieszcie się wspólnym jedzeniem w te Święta! Zwykle podczas Świąt przygotowujemy dania według starych, dobrze sprawdzonych receptur. Warto czasem odmienić i niejako odświeżyć stół świąteczny i zaskoczyć domowników nową odsłoną barszczu czerwonego lub przystawki ze śledzia.