Konkrety, czyli mięso z grilla

30.04.2015
Konkrety, czyli mięso z grilla

Karkówka, kiełbasa czy boczek? W towarzystwie sałatki lub w wersji podstawowej ze świeżym pieczywem i musztardą? A może dla odmiany grillowany schab lub pierś z kurczaka?

W sezonie grillowym mięsa z rusztu to podstawa. Najlepiej, aby były wcześniej zamarynowane, dobrze doprawione, aromatyczne, podane ze smakowitymi dodatkami… Mięsa z grilla to temat rzeka. Możliwości i wariantów potraw jest tak wiele, że każdy znajdzie coś dla siebie – kulinarny tradycjonalista, wielbiciel nowości, poszukiwacz egzotycznych smaków. Tylko od wyobraźni grillującego zależy, co finalnie znajdzie się na talerzu. Coraz częściej na ruszt trafiają więc kawałki pysznego schabu czy delikatnego drobiu. Soczyste i aromatyczne kawałki mięsa z grilla z powodzeniem mogą stanowić smaczną propozycję na obiad lub kolację.

 

Więcej w Strefie Grilla

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iskierka.ag

13.05.2015 16:06
Grillowanie to niewątpliwie mój ulubiony sposób przyrządzania mięsa. Zapach, smak i wygląd wszystko jest ważne, tylko trzeba uważać, żeby nie spalić na czarno :) Ja polewam wodą podczas pieczenia na ruszcie aby z mięsa nie zrobił się "skwarek", :)

bietka

30.04.2015 09:18
prawie zawsze marynuję mięso zanim położę je na grilla :)
prymat