Cykl grillowy: Marynowanie mięs

12.10.2010
Cykl grillowy: Marynowanie mięs

Marynaty do różnych gatunków mięs (na 1 kg)

 

Do polędwicy wołowej:

½ szklanki oliwy z oliwek

1 op. grubo mielonego czarnego pieprzu Prymat

1 łyżka estragonu Prymat

4 łyżki musztardy Dijon

1 łyżka słodkiej papryki Prymat

 

Do jagnięciny:

½ szklanki oliwy z oliwek

1 łyżka rozmarynu Prymat

4 ząbki czosnku

8 plastrów cytryny

1 łyżka grubo mielonego czarnego pieprzu

 

Do cielęciny:

½ szklanki oliwy z oliwek

2 łyżki tymianku Prymat

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka pieprzu cayenne Prymat

 

Do polędwicy wieprzowej:

½ szklanki oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

3 łyżki przyprawy arabskiej Prymat

 

Do indyka:

½ szklanki oliwy z oliwek

1 łyżka kardamonu

2 łyżki słodkiej papryki Prymat

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka pieprzu cytrynowego Prymat

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

12.10.2010 19:36
Dziękuję,skorzystam:)

wszechlinka

12.10.2010 16:51
Super zestawienie :)
prymat