Mój przepis na… spaghetti bolognese

30.01.2015

Kiedy brakuje inspiracji co na obiad – szef kuchni i mistrz włoskich smaków Giancarlo Russo poleca wariację na temat klasycznego spaghetti! Tym razem nietypowo – z dodatkiem selera naciowego i oliwek.

 

Giancarlo Russo

Autorytet z zakresu kuchni włoskiej. Ekspert kulinarny znany z licznych programów telewizyjnych i audycji radiowych. Szef kuchni i właściciel restauracji Giancarlo Ristorante Italiano.

MOTTO: Tutto deve essere fatto con amore - do przygotowania każdego dania należy podchodzić z miłością.

 

Sekret doskonałego spaghetti bolognese tkwi we włoskich smakach - pełnych słońca pomidorach suszonych i typowych w tej kuchni aromatach oregano, bazylii, rozmarynu i tymianku. "Mój przepis na: spaghetti bolognese", tak uwielbiane danie kuchni włoskiej, jest proste w przygotowaniu, a danie doskonałe.

 

Produkt „Mój przepis na: spaghetti bolognese” można przyrządzić z dodatkiem selera naciowego i oliwek, aby urozmaicić smak tego klasycznego dania.

 

Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami

 

Składniki dla 4 osób:

250 g makaronu

1 opakowanie Mój przepis na: spaghetti Prymat

250 g mięsa mielonego

2 łyżki oleju

2 obrane i pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego

1 łyżka pokrojonych czarnych oliwek Smak

1 łyżka pokrojonych zielonych oliwek Smak

Parmezan do posypania

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona32

02.02.2015 09:48
Bardzo dobre polecam.
prymat