ABC Przypraw: Jak przyprawiać szpinak?

23.10.2014
ABC Przypraw: Jak przyprawiać szpinak?

Na pytanie: „czym przyprawiacie szpinak?”, pada mnóstwo odpowiedzi. Oprócz oczywistych przypraw takich jak pieprz i sól najczęściej pojawia się czosnek.

Czosnek ze względu na specyficznych aromat, charakterystyczny ostry smak jest doskonałą przyprawą do szpinaku. Czosnek granulowany jest niezwykle cenną przyprawą kuchenną, szczególnie lubianą w krajach śródziemnomorskich, jak i w Polsce. Nadaje potrawom intensywny akcent zapachowy i smakowy. Jest niezastąpiony do tłustego, wieprzowego mięsa, ale nie tylko… dzięki granulowanej formie Czosnkiem granulowanym Prymat możemy błyskawicznie podkreślić charakter każdej potrawy.

Do potraw ze szpinaku można też dodać gałkę muszkatołową – szczególnie gdy szpinak jest w sosie śmietanowym. Można też dodać zioła bardziej aromatyczne takie jak lubczyk i tymianek.

Udostepnij:

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

11.09.2017 12:52
czosnek i gałka muszkatalowa!!

Anonimowy

17.10.2016 14:09
przy refluksie nie można jeść czosnku:/

Anonimowy

20.03.2016 16:12
lol nice wow XD

Lucan

25.10.2014 17:10
może nie jest to przyprawa, ale troszkę uprażonego słonecznika bardzo poprawia smak szpinaku:)

Mniam

24.10.2014 09:59
U mnie tak samo :) czosnek musi być :)

bietka

24.10.2014 08:27
czosnek do szpinaku musi być obowiązkowo :)
prymat