Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezon II, odc.12: Przepiórki w sosie kaparowo-musztardowym

Sezon II, odc.12: Przepiórki w sosie kaparowo-musztardowym

 

 

Przepiórka ma wyborne, znacznie delikatniejsze od kurczaka w smaku mięso. Przy tym jest chude i pełne drogocennych witamin. W kuchni przepiórka wykorzystywana jest pod różną postacią – można ją nadziewać, smażyć, piec czy dusić. Tak naprawdę ma równie nieograniczone możliwości, co dobrze znany nam kurczak.

Sama w sobie przepiórka jest niezwykle mała – jej średnia waga wynosi mniej więcej 120 gram.  Ponadto zawiera niewielką ilość wody, dlatego trzeba być ostrożnym, by mięsa nie przesuszyć.

W dzisiejszym odcinku pojawi się w ciekawym sosie kaparowo – musztardowy, który zaostrzy i uwydatni to jej smak. 

 

9

"Przepiórki w sosie kaparowo-musztardowym"

 

11

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak