Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezon II, odc.3: Zapiekanka z dyni

Sezon II, odc.3: Zapiekanka z dyni

 

Jest źródłem magnezu, żelaza, fosforu, manganu i witaminy E oraz niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest też największym po ostrygach naturalnym źródłem cynku, który ceniony jest w profilaktyce przeziębień. O czym mowa - o dyni rzecz jasna!

Smak dyni jest uniwersalny i subtelny zarazem. Zatem danie nieodpowiednio doprawione może wydawać się zbyt delikatne a nawet mdłe w smaku.  Tym, co najlepiej wzbogaci smak potrawy z dyni, są wszelkie przyprawy o korzennym, jak i pikantnym smaku. Ostrości oraz nieco słodkawego smaku dodadzą dyni między innymi imbir mielony oraz gałka muszkatołowa.

Smak naszej Zapiekanki z dyni wzbogaci również ser żółty (możecie wybrać dowolny rodzaj). Jeśli macie ochotę, możecie dodać do niej również inne warzywa. Wszystko zależy od Waszej fantazji :).

 

Nie pozostaje nam więc nic innego, jak zaprosić do wypróbowania "Zapiekanki z dyni".

 

9

"Zapiekanka z dyni"

 

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak