Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku II, odc. 24: Mielone zapiekane z ziemniakami

Doradca Smaku II, odc. 24: Mielone zapiekane z ziemniakami

 

Mielony z dzisiajszego odcinka od dawna króluje na francuskich stołach. Warto przekonać się jak smakuje. Sekretem tego dania jest odpowiednie przyrządzenie mięsa. Najpierw smażymy na patelni składniki na sos, a dopiero potem dokładamy do nich mięso i całość gotujemy. Smak mięsa w pomidorowym sosie wzbogacamy popularnym we Francji duetem przypraw: liścia laurowego i tymianku. 

 

Czy wiesz, że... Podczas przygotowania purée lepiej rozgnieść ziemniaki niż użyć blendera. Nie będzie się ono wówczas tak bardzo kleić. Do ziemniaków dodajemy odrobinę masła lub oliwy z oliwek, a na końcu mleko.

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

Doradca Smaku II, odc. 24: Mielone zapiekane z ziemniakami

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak